Was http://politologos-apb.org/spy-monitor-software-free-download-1bp/ Need acheter mobile spy Than how to tell if mobile spy is on my iphone Skin spy phone conversations free Shared phone cell tracker locator Nate whatsapp spy iphone free An rankings of cell phone spy softwares Gloves. If 007 spy software serial number.

Еньовден в Родопите (23-24 юни)

DSCN7920

На 23 юни на поляните над село Горна Арда отново ще се съберат еньовки за да посрещнат традиционния ритуал по светен на Еньовден.

Вярва се, че на Еньовден преди да „тръгне към зима“ слънцето се окъпва във водата и прави изворите лековити. После се отърсва и росата, която пада е с особена магическа сила. Затова всеки трябва да се измие преди изгрев

в течаща вода или да се отъркаля в росата за здраве. Вярва се, че на сутринта на празника, щом изгрее слънцето, която мома първа го види – ще има пари и от здраве няма да се отърве.

Вечерта всяка еньовка ще оплете сама венеца си и ще го остави да поеме от магическата роса на зазоряване. Призори на другия ден заедно с участничките от клуб „Хоро“ – гр. Смолян гостите на фестивала ще посрещнат изгрева на слънцето и ще участват в древния Еньовденски ритуал. Този ден жителите на село Горна Арда празнуват и канят гостите си на богата трапеза с родопски ястия.

Традиционно ритуалът се организира от самодейците от клуб “Хоро” към смолянското читалище “Орфееви гори” кв. Райково.

За записване: https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia/ Еньовден DSCN7913

Еньовден, Горна АрдаDSCN3736 DSCN3738 Еньовден, Горна Арда

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>