Was http://politologos-apb.org/spy-monitor-software-free-download-1bp/ Need acheter mobile spy Than how to tell if mobile spy is on my iphone Skin spy phone conversations free Shared phone cell tracker locator Nate whatsapp spy iphone free An rankings of cell phone spy softwares Gloves. If 007 spy software serial number.

Захаросани теменужкиCandied violets

temenujki

Теменужките са прелестни, и по-специално горските – ароматни, мънички…. Не цъфтят целогодишно както градинската теменуга и не можем да разполагаме с тях, когато си поискаме. Когато ги изсушим, подобно на лавандулата те се свиват, и стават само за чай или цветни сегменти.. Когато ги захаросаме обаче, запазвате тяхната форма и при правилно съхранение  можем да имаме по-всяко време на годината-чак до новия цъфтеж.

Предлагаме ви рецепта как да си проготвите захаросани теменужки – можете да я използвате и за други ядливи цветя, като иглики, листенца от рози и др.

Необходими са свежи цветя, дребна кристална захар, яйчен белтък, четка, хартия за печене, по-добре е, ако имате и така наречения дехидрататор или сушилник. Може да се използва за сушене на много билки, плодове и зеленчуци. Много важно е цветята да са свежи и  хрупкави. Ако от брането до правенето им са минали няколко часа, цветовете са стояли в найлонов плик или в кошница и вятъра  ги е поизсушил, само миенето няма да е достатъчно за да ги освежи.

temenujki2

По принцип миенето трябва да стане в купа с много вода, в която изсипвате цветовете и внимателно разбърквате. След това цветовете, се обират – те са на повърхността, водата се изхвърля, сипва се нова студена вода и се капва пресен лимонов сок – приблизително на 2-3 л. вода сока от около половин лимон. Цветовете се оставят там за около 1/2-1 час. Между другото по този начин съживявам и зелените салати.

След тази освежаваща и изпъваща баня, цветчетата се изваждат и се поставят в ленена или гладка памучна кърпа и се подсушават с леко отръскване. Вадят се едно по едно докато се захаросват. С тази кърпа могат да бъдат прибрани и в хладилника за известно време, ако не можете да захаросате цялото количество на веднъж.

Яйчният белтък се разбива леко с тел, колкото да не се” точи”. С помоща на четка, внимателно намазвате листенцата на цветята от двете страни и потапяте  в чашката със захар, с лъжичка поръсвате непокритите листенца, изтърсвате излишната и поставяте на хартия или нареждате в сушилника. Необходимо е да имате влажна кърпа до себе си, в която да изтривате пръстите си от засъхващия белтък, който се превръща в лепило и  може да скъса следващите нежните листенца на  цветчета.

Съхраняването-няма нужда от хладилник, важно е кутията да е добре затворена-може и пластмасова, постилате я с хартия-кухненска например и нареждате цветчетата. Важно е да няма достъп на въздух, с който може да проникне и влага. Съхранявайте при една и съща температура.Може и в стъклен буркан с уплътнител на капачката.

Приложение:

За всякакви сладкарски изкушения, каквито фантазията ви сътвори.По-нататък аз ще ви показвам къде ги използвам, а се надявам да видя и вашите предложения.

Благодарим за чудесната рецепта и илюстрации на Бети и за позволението и да ги сподели с нашия сайт. Цялата рецепта, може да видите на блога: Вкусно с Бети.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>