Was http://politologos-apb.org/spy-monitor-software-free-download-1bp/ Need acheter mobile spy Than how to tell if mobile spy is on my iphone Skin spy phone conversations free Shared phone cell tracker locator Nate whatsapp spy iphone free An rankings of cell phone spy softwares Gloves. If 007 spy software serial number.

Курс по ароматерапия и билкова козметика (23-27 юни)

1810d29929cd0da52a090e3bfd98488e

Тази година във Фестивала е включен и Курс по ароматерапия и билкова козметика. Целта на курса е да представи основните познания за науката за ароматите и чрез практически занимания, да даде възможност на участниците сами да приготвят свои аромати и натурална козметика.  Акценът ще бъде върху родопските лековити билки и цветя. Ще се поглезите и с масажи с билкови масла от професионален масажист.

ПРОГРАМА

23.6.2014 г. Понеделник

Пристигане и настаняване до 12 ч.
14:30 – 17:30 Лекция първа – Въведение в ароматерапията: кратка история на ароматерапията – ароматно пътуване през вековете. Какво представляват ароматите и как работи обонянието. Какво представляват етеричните и базови масла. Методи на добиване на маслата. Съхранение и срокове на годност. Подтема – най-разпространени видове билки в Родопите и масла, които се добиват от тях.

Вечерта – участие в ритуала «Еньовден» (с. Горна Арда)

24.6.2014 г. Вторник

5:30 Еньовден – бране на билки.
10:00 – 11:00 Приготвяне на маслени извлеци/тинктури с набраните билки.

16:00 – 18:30 Лекция втора – Основни принципи в ароматерапията. Рискови групи. Противопоказания и предпазни мерки при употреба. Стандарти за качество.

18:30 – 19:30 Арома вечер – игри с аромати.

25.6.2014 г. Сряда

7:30 Активна медитация. Техники на релаксация.

9:30 – 12:00 Лекция трета – Приложение на ароматерапията за лечение, козметика, кулинария.Начини на приложение и най-често срещани техники за употреба. Процентно съотношение при различна употреба.

16:30 – 18:30 Лекция трета – Продължение.
Разглеждане на най-често използваните етерични и базови масла – характеристика и състав. Домашна ароматна аптечка за спешна помощ и по време на път.

21:30 Вечерна медитация с аромати

26.6.2014 г. Четвъртък

7:30 Активна медитация. Техники на релаксация.

9:30 – 12:00 Основни принципи в приготвянето на домашна козметика.Примерни рецепти. Етерични и базови масла за различни типове кожа и коса.

16:30 – 18:30 Ателие за натурална козметика. Приготвяне на слънцезащитен крем.

27.6.2014 г. Петък

7:30 Сутрин – активна медитация. Техники на релаксация.

9:30 – 12:00 Арома психология.
Приложение на етеричните масла за справяне с ежедневни психически проблеми. Примерни рецепти при стрес, паник атаки и други често срещани състояния

16:30 – 19:00 Ароматна кулинарна работилница. Приготвяне на ароматен дресинг за салати, ароматно зеленчуково рататуй и ароматни веган бонбони.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Курсът включва и по два билкови масажа, с аромат по избор. Масажите ще се провеждат всеки ден между 14:30 и 16:30 или в друго удобно за курсистите време.

Цена: 350лв.

При записване по банков път се превежда 50% от сумата. Останалата преди включване на курса.
Краен срок на записване: 30 май.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!
Първите ще имат предимство при записване.

Включва: 5 нощувки със закуски, 5 вечери, 2 масажа с билкови масла (40мин.), лекторски, консумативи и практически занимания. Включва и занимания по сутрешни техники на релаксация и активна медитация (по желание).

Не покрива пътни разходи и обяди (има възможност за приготвяне на храна, както и за обяд по заявка в семеен ресторант).

Курсът ще се проведе в комплекс от 2 реставрирани родопски къщи с всички съвременни удобства. Цената е формирана при настаняване 2-3 души в стая. При желание за самостоятелна стая – плюс 20 лв. на ден.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА СМИЛЯН И РАЙОНА:

Може да се включите в курса по ароматерапия на промоционална цена от 150лв. В цена е включена такса за лекциите и работилниците, както и 1 масаж с арома масла (20мин.)

Събраните средства от курса ще се използват за финансиране на дейности от Фестивал на дивите цветя.

23.06 (понеделник)

Сутрин – активна медитация.

Теми на курса: Въведение в ароматерапията. Кратка история. Подтема – видове билки в региона в контекста на ароматерапията. Методи на добиване на маслата. Съхранение и предпазни мерки.

Вечерта: участие в ритуала «Еньовден»

24.06 (вторник)

Рано сутрин: участие в ритуала «Еньовден». Събиране на билки.
Теми на курса: Основни принципи за работа с етерични и базови масла. Рискови групи. Стандарти за качества. Приложение – за лечение, козметика, кулинария. Приготвяне на маслени извлеци с билките, събрани сутринта.

25.06 (сряда)

Сутрин – активна медитация.

Теми на курса: Етерични масла в домашната аптечка за спешна помощ. Разглеждане на най-често приложимите етерични масла. Разглеждане на основните базови масла. Характеристика и състав. Практически занимания.

26.06 (четвъртък)

Сутрин – активна медитация. Техники на релаксация.
Теми на курса: Начини на приложение и техники за използване. Примерни рецепти. Естетическа ароматерапия – какви масла за какви типове коса и кожа са подходящи. Практически занимания. Ароматите в кулинарията.

27.06 (петък)

Сутрин – активна медитация. Техники на релаксация.
Теми на курса: Основни принципи в приготвяне на домашна козметика. Как сами да си приготвяме кремове, скрабове, маски в домашни условия.
Практическо упражнение – Приготвяне на слънцезащитен крем с натурални екстракти и масла.

 Цена: 350лв.

Включва: 5 нощувки със закуски, 5 вечери, 2 масажа с билкови масла (40мин.), лекторски, консумативи и практически занимания. Включва и занимания по сутрешни техники на релаксация и активна медитация (по желание).

Не покрива пътни разходи и обядите (има възможност за приготвяне на храна, както и за обяд по заявка в семеен ресторант).

Информация за водещите на курса:

Валентина Славова – ароматерапевт 

Марин Чиликов – масажист

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>