Was http://politologos-apb.org/spy-monitor-software-free-download-1bp/ Need acheter mobile spy Than how to tell if mobile spy is on my iphone Skin spy phone conversations free Shared phone cell tracker locator Nate whatsapp spy iphone free An rankings of cell phone spy softwares Gloves. If 007 spy software serial number.

Приключения в каньона “Гарга дере”, с. Смилян

Гарга дере

Специално за гостите на Фестивала, опитните инструктори от Клуб по спалеология и екстремен туризъм “Мурсалица” ще организират няколко различни приключения в каньона “Гарга дере”. Ето и възможностите по дни:

22 юни (неделя) 10:00 – 14:30 ч. Ботанически и приключенски тур в каньон „Гарга дере”. Посещение на вертикалните градини с орфеевото цвете (силивряк).

Изходният пункт за пътеката в Гарга дере е на около 1 км западно от с. Кошница по пътя към с. Могилица, край беседка, означена с табела „Туристически маршрут „Гарга дере”.

Първият маршрут тръгва от пещера „Голубовица 2“, продължава през живописния каньон на река Есенска и след около час и половина се стига до пещера „Гарваньовица“. Тя е  с дължина около 100 метра, като през дъждовните периоди на годината се образуват няколко големи езера. Пещерата впечатлява с необикновенната си белота, резултат на наслояването на „пещерно мляко“. Връщането е по същия маршрут. Общото времетраене е четири часа. Изискването е групата да включва минимум 4 човека, а за посещение на маршрута трябва да се направи заявка един ден предварително. Може да не се посещава Гарваньовица, за да има време повече в каньона за обяснение и разглеждане на цветята.

ЦЕНА: 20 лв. на човек

26 юни (четвъртък) 16.00 ч.
Проходна пещера и крепостта “Калето”, с. Кошница

Проходна пещера „Калето“ край село Кошница е един от природните феномени в района. Представлява огромен скален свод, водещ към върха, където се намират останките на стара крепост. Времето за изкачване от изходния пункт е около 15 мин по стръмна пътека. Изконна човешка мечта за полет се превръща в реалност с алпийската люлка (пандюл), спусната от свода на пещерата.

ЦЕНА: 12 лв. на човек

27 юни (петък), 16.00 ч.
Виа Ферата и алпийски тролей

Изходният пункт за пътеката в Гарга дере е на около 1 км западно от с. Кошница по пътя към с. Могилица, край беседка, означена с табела „Туристически маршрут „Гарга дере”.

Via Ferrata е пътека в скалата, изградена от железни стъпала, осигурително и парапетно въже. Екстремният вертикален преход е с дължина 140 метра и е възможен единствено със специалното оборудване, предоставено от клуба. Финалният участък на изкачването е под красиви скални сводове, изваяни от природните сили на водата и ветровете. След края на маршрута ви очаква планинска пътека с продължителност десет минути, която води до началото на Алпийския тролей. Най – трудната част е в началото на маршрута. Цената за посещение на Via Ferrata e 10 лева на човек и включва задължителен инструктаж за безопасно преминаване, алпийска екипировка, застраховка.

Изискването е групата да включва минимум 4 човека, а за посещение на маршрута трябва да се направи заявка един ден предварително. На 150 метра от пещера „Голубовица 2” се намира подготвеният от клуба Алпийски тролей. Тролеят представлява въжена алпийска линия с дължина 140 метра, свързваща двата ската на Гарга дере. Той ви връща в близост до изходния пункт на маршрута. Авантюристите, които са “прелетяли” по нея на височина 5 м над водния басейн, помнят това неповторимо усещане завинаги. Изискването е групата да се състои минимум от 4 човека, а за посещение на маршрута трябва да се направи заявка един ден предварително.
Цена 5 лв. на човек
ОБЩА ЦЕНА: 15лв. на човек

28 юни (събота), 10.00 ч.
Приключения в “Гарга дере” – маршрута Голубовица

Изходният пункт за пътеката в Гарга дере е на около 1 км западно от с. Кошница по пътя към с. Могилица, край беседка, означена с табела „Туристически маршрут „Гарга дере”.

Маршрутът започва с десет минутен пешеходен преход по планинска пътека, по-голяма част от която минава по десния бряг на живописното Гарга дере, пресича го по въжен мост и само след сто метра по левия скат се стига до входа на пещера „Голубовица 2”. „Голубовица 2” е водна пещера с подземни езера и поток. След задължителното екипиране с ботуши тип полугащиризон, спасителна жилетка, анураци, осветление и кратка беседа туристите са готови за пътешествието в неблагоустроената пещера. Очакват ви интересни емоции вътре, а след това бихте могли да обогатите преживяванията си с Алпийски тролей и Via Ferrata. Така се преодолява езерото в п-ра „Голубовица“.
Времето, което е необходимо за обхождане на маршрута, с посещение на пещерата и спускане по въжената алпийска линия е около три часа.

Изискването е групата да се състои минимум от 4 човека, а за посещение на маршрута трябва да се направи заявка. Цената включва  Алпийски тролей, пещерни водачи, използване на алпийска и пещерна екипировка, застраховка.

ЦЕНА: 20 лв. на човек

29 юни (неделя), 9.30 ч. до обяд
Пешеходен тур по “Гарга дере” до каньона “Горло”

Изходният пункт за пътеката в Гарга дере е на около 1 км западно от с. Кошница по пътя към с. Могилица, край беседка, означена с табела „Туристически маршрут „Гарга дере”.

Пешеходен тур от Гарга дере по  р. Арда, покрай пещерата “Трите точки” и до каньона “Горло” и местността “Трошачката”.

ЦЕНА: 10 лв. на човек

Записването за различните маршрути е на email: festcvetia[at]abv.bg

Повече за маршрутите, каньона и вашите водачи може да научите на сайтовете: hodih.com и mursalitsa.hit.bg

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>