Was http://politologos-apb.org/spy-monitor-software-free-download-1bp/ Need acheter mobile spy Than how to tell if mobile spy is on my iphone Skin spy phone conversations free Shared phone cell tracker locator Nate whatsapp spy iphone free An rankings of cell phone spy softwares Gloves. If 007 spy software serial number.

Сдружение “Екологична организация – Родопи”

Logo Rodopi bez text

Екологична организация – Родопи е създадена през 1992 г. от група студенти в първи курс, специалност биология към СУ “Климент Охридски” като Младежка секция към Българския съюз за защита на Родопите (БСЗР). Това става след една ботаническа експедиция в Родопите, организирана от Мая Стойнева, преподавател в БФ,  и от Председателя на БСЗР по това време – Йордан Данчев.

За да изпълнява още по-ефективно своите цели, през 1997 г. Младежката секция към БСЗР се отдели като самостоятелна организация и се регистрира като фондация “Младежка екологична организация – Родопи” (МЕО-Родопи). През 2002 г. МЕО-Родопи се пререгистрира по ЗЮЛНЦ като сдружение “Екологична организация – Родопи”.

От 1995 г. Екоорганизация – Родопи осъществява своята дейност насочена към опазване на природното и културно наследство на планината организирайки семинари, международни лагери за студенти от природозащитни дисциплини, еко-обучения на деца,  собственици на гори и др.

През последните десет години организацията изпълнява и програма за подпомагане развитието на устойчив туризъм в района на Средни Родопи. Програмата включва: инвентаризация на възможностите за настаняване и еко-туристическите атракции, обучения на хотелиери и желаещи да се включат в предлагане на туристическите услуги местни жители (вкл. основи на еко-туризма, маркетинг, планински водачи и др.); маркиране и обозначаване на туристически маршрути; създаване на Туристически информационни и природозащитни центрове (с.Широка лъка/2000 г. и с.Триград/2007 г.); подобряване на информационното обслужване на туристите (издаване на карти, пътеводители, брошури, мултимедия и др.); маркетинг и реклама на туристическия продукт на района (посредничество с туроператори, участие на национални и международни борси, поддръжка на интернет страница и др. )

Част от програмата е разработването на нови туристически продукти и атракции, между които и прочутото станало ежегодно Гайдарско надсвирване в с. Гела (ЕО-Родопи организира първите 4 издания на надсвирването), както и колекцията от редки и интересни родопски цветя – малка ботаническа градина в с. Солища, все още в процес на обогатяване и развитие.

Важен аспект от дейността на организацията е и участие при формиране на политиката за опазване на българската природа – експерти на организацията участват в разработването на регионалните и национални екотуристически стратегии и планове.

Проекти на Екоорганизация – Родопи

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>