Was http://politologos-apb.org/spy-monitor-software-free-download-1bp/ Need acheter mobile spy Than how to tell if mobile spy is on my iphone Skin spy phone conversations free Shared phone cell tracker locator Nate whatsapp spy iphone free An rankings of cell phone spy softwares Gloves. If 007 spy software serial number.

ВЕЛОТУР „Изворите на Арда”, Родопите, 26-28 юни 2015

veloturRodopi

Тридневният вело-поход в Родопите дава възможност на любителите на планинското колоездене да се запознаят с някои от забележителностите в долината на Горна Арда, да се любуват на красивите цветни поляни и да заснемат едни от най-редките растения на България. Необходим е елементарен опит с колело по разнообразни планински терени, вкл. горски и черни пътища.

Ден 1 (26.06.) – Начало на велотура – среща в 11 ч. в центъра на Смолян, паркинга при храм “Св. Висарион”. Оставяме колите там и се изкачваме до разклона за с. Турян и с. Пещера. Спускаме се по черен път до долината на река Арда, след което продължаваме по асфалт. Възможност за посещение на Гарга дере (карстова забележителност с множество редки растения), наблюдение на силивряк (орфеевото цвете, символ на българската природа), посещение на пещера Ухловица и на Агушевите конаци в с. Могилица. Привечер с леко изкачване достигаме с. Горна Арда, където нощуваме в уютен семеен хотел. Общо каране за деня – ок. 25 км.

Ден 2 (27.06.) – Същинският ден за планинското колело. Изкачване до изворите на река Арда, почивка на Дядова ряка с възможност за печена пъстърва. По горски път с много горски ягоди достигаме защитена местност „Ливадите“ (находище на родопски крем край с. Сивино). Спускане по асфалтовия път до с. Смилян и настаняване в къщи за гости. Общо каране за деня – ок. 25 км.

Ден 3 (28.06.) – Възможност за посещение на Музея на смилянския фасул и на мандра „Млечен дом“. Карането започва със стръмно изкачване, следват прекрасни гледки и много цветя. След обяд – спускане до гр. Смолян. Общо каране за деня – ок. 20 км.

Ще може да се включите и в други събития, организирани в дните на Фестивал на дивите цветя, който се провежда за трети път в района на с. Смилян.

Такса са участие – 45 лв.
Включва 2 нощувки със закуска, транспорт на багажите, водач. Не са включени цените за посещение на музеи и забележителности, както и храна.
Краен срок за записване: 15 юни
За записване: rossen.vassilev@biodiversity.bg

При заявка може да се организира транспорт на хора и колела от София и обратно, цената му зависи от броя желаещи.

Вело-турът ще се проведе при записани поне 6 участника.

Водач на тура: Росен Василев, ботаник и организатор на велопоходи по Дунав, Турция и други части на България.

Тридневeн вело-поход в Родопите 26-28 юни

Тридневeн вело-поход в Родопите 26-28 юни

Изворите на р. Арда

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>